Védd a kutyád izületeit, a piacon található legjobb termékekkel! Kattints ide és rendelj még ma!

Kérdésed van? Hívj minket! +36305675665

Izotóniás italok, rehidratáció, folyadékpótlás

Bármennyire is fontos a kutyák hidratálása a nyári hónapokban – ugyanolyan fontos, hogy bőséges mennyiségű friss, tiszta vizet biztosítsunk nekik, amikor a külső hőmérséklet fagypont alá süllyed. Valójában még fontosabb lehet a kutyák hidratálása a hideg téli hónapokban.
Télen alacsonyabb a páratartalom és ez hozzájárulhat a kiszáradáshoz. Ha hozzáadjuk a jól fűtött otthon vagy lakás langyos légkörét még fontosabb a hidratálás, különösen akkor, ha erőteljes edzés után vagyunk.
A hidratáltság megőrzése fontos a szervezet számára – minden szervezet számára ahhoz, hogy ATP-t termeljen.
Az ATP egy olyan molekula, amely biztosítja a test összes sejtjének szükséges energiát. Ha egy állat vagy személy súlyosan kiszárad, és a sejtekhez oxigént szállító véráramlás nem megfelelő, az ATP sokkal lassabban, nem túl hatékonyan termelődik.
A hideg időjárás sokat kivesz a testből, ezért észreveheted, hogy a kutyád hangosabban szundikál egy aerob szabadtéri túra után. Egyszerűen több energiára és több ATP-re van szükség ahhoz, hogy a test meleg maradjon, amikor a külső hőmérséklet csökken. A megfelelő hidratálás pedig kulcsfontosságú ahhoz, hogy elegendő energiánk legyen ahhoz, hogy betegség nélkül átvészeljük a telet.


8termék 18