Miért jó az „air dried” technológia?
Az air dried eljárás során alacsony hőmérsékleten, lassan szárítják az alapanyagokat.
Ennek köszönhetően:
megmaradnak az enzimek, vitaminok és aminosavak,
a táp nem oxidálódik, nem ég ki,
könnyen emészthető, mégis koncentrált tápanyag-sűrűségű,
nincs szükség tartósítószerre vagy hőkezelésre (mint az extrudált tápoknál).
Gyakorlatilag: olyan, mintha nyerset adnál, csak kényelmesebb formában.
Miért pont lóhús?
A lóhús:
hipoallergén fehérjeforrás,
ritkán vált ki allergiát,
zsírszegény, de fehérjedús,
magas vas- és B-vitamin-tartalmú,
jó választás érzékeny gyomrú, allergiás, bőrproblémás kutyáknak.
Kinek ajánlott?
Ételallergiás vagy intoleráns kutyáknak (pl. csirke, marha, bárány kizárva)
Emésztési problémákkal küzdő kutyáknak
Sport- és munkakutyáknak, akiknek magas minőségű fehérje kell
Idős vagy gyengébb étvágyú kutyáknak, mert illatos és jól emészthető
Gazdiknak, akik nyerset adnának, de nincs idejük / helyük a BARF tárolására